OTVORENJE PIVOVARE

Rastemo iz godine u godinu, a ove godine kada slavimo 25. rođendan narasli smo do nove pivovare. Veliko otvaranje na rasporedu je u subotu 4. svibnja, kada program počinje u 14 sati i trajat će sve do ponoći. Pivovara se nalazi na novoj lokaciji, adresa je Huzjanova ulica 36.

Što vas sve očekuje?

- Vođeni i samostalni obilasci pivovare
- Besplatne pivske degustacije
- 14 vrsta Medvedgrad piva - 3 premijere
- Mason burgeri – O'Hara pizza – Medvedgrad specijaliteti
- Besplatan prijevoz do pivovare
- Kutak za djecu
- Beatles, Azra i Hendrix tribute bandovi

Za detalje o početku vođenih obilazaka pivovare, satnica bandova kao i ostale informacije pratite ovu stranicu ili naš Facebook i event otvorenja.

Vidimo se 4. svibnja!

FAKIN CRAFT FEST

Jubilarni 25. rođendan slavimo s vama, ali ga slavimo i s našim kolegama pivarima. Kada sve to spojite na jednom mjestu, dobili ste Fakin Craft Fest. Ispred Otvorenog učilišta i Fakin Craft Bara 7. i 8. lipnja dolazi prigodnih 25 pivovara iz cijelog svijeta.

Više detalja uskoro! Stay tuned!

PROSLAVA ROĐENDANA

Više informacija uskoro!

DIJELJENJE PIVA

Više informacija uskoro!

REDIZAJN

NOVI LOGO

U prosincu 2018., nakon 24 godine, odlučili smo promijeniti naš logo! Jako smo voljeli stari logo međutim, nakon toliko godina zaključili smo da je potrebno osvježenje. Glavni cilj redizajna bio je da novi logo bude jednostavniji, moderniji, ali da se zadrži stari repoznatljivi oblik. Također, željeli smo godinu našeg osnutka, 1994., ugraditi u sam logo kako bi dobila zasluženi status.

U središnjem dijelu dominira prepoznatljiva Medvedgrad kula, čija snaga i tradicija je simbol i starog grada Medvedgrada i naše pivovare. Autorica loga je Andrea Knapić, ista osoba koja je dizajnirala i naš prvi logo davne 1994. godine. Ilustraciju kule je napravo naš dugogodišnji suradnik, ilustrator Vedran Klemens, a font na samom logu je dijelo Hrvoja Živčića.

NOVE ETIKETE

Odlučili smo se za još jednu veliku promjenu: sve naše glavne, 0,5 etikete, su dobile novo ruho! Željeli smo preko etiketa dodatno ispričati priče i približiti ih dizajnu naših 0,33 etiketa gdje dominiraju prepoznatljive ilustracije. Naravno, glavna dizajnerica svih etiketa je Andrea Knapić.

Zlatni medvjed 0,5 / 0,33

Na etiketi Zlatnog medvjeda i dalje domira Zlatni medvjed – ilustracija dijelo Tomislava Tomića koja je bila prikazaqna i na staroj etiketi. Vedran Klemens je oživo pozadinu koja prikazuje čarobnu šumu punu iznenađenja i stvorenja, šumu kojom se moralo proći od starog Zagreba kada se išlo na Medvedgrad.

Grička vještica 0,5 / 0,33

Kao i na ostalim etiketama centralni dio zauzima Grička vještica iz poznatog romana Marije Jurić Zagorke. Pozadinska ilustracija priča o Gradecu i Kaptolu i o tadašnjem životu i sukobima, te prikazuje kako su se palile vještice na lomači. Ova etiketa je također dijelo dva ilustratora Tomislava Tomića i Vedrana Klemensa.

Crna kraljica 0,5

Etiketa Crne kraljice, uz prepoznatljivu ilustraciiu same Crne kraljice koja se pojavljivala i na starim etiketama, prikazuje atmosferu i situacije iz Medvedgrada kada je bio pod vlašću zloglasne Barbare Celjske. Legenda kaže da je ona bila strah i trepet lokalnim kmetovima, a pogotovo su se bojali njenog gavrana koji bi ljudima kopao oči. Tomićevu kraljicu je nadopunila ilustracija Davora Rukuvanjski.

Dva klasa 0,5

Ilustracija pšenice i ječma, dvije vrste žitarice koje se nalaze u pivu Dva klasa i dalje dominra ovom etiketom, a pozadinu je oslikao Davor Rukovanjski. Likovi inspirirani filmom “Tko pjeva, zlo ne misli” prikazuju Stjepana Radića na sajmu, gdje ga seljaci bogato goste i zabavljaju iz zahvalnosti prema njegovojn borbi za prava seljaka na političkoj sceni.