Što Medvedgrad planira?

Kako bismo zadovoljili veliku potražnju za našim pivom, riješili problem nedostatka proizvodnih kapaciteta na sadašnjoj lokaciji na staroj Samoborskoj cesti i postavili nove visoke standarde u proizvodnji piva u Hrvatskoj, odlučili smo se za veliki iskorak - izgradnju nove moderne pivovare na novoj lokaciji u Zagrebu. Osim većih kapaciteta nova pivovara će omogućiti i značajnu proizvodnu efikasnost, te maksimalan fokus na kvalitetu.

Ovim projektom želimo postaviti i organizacijske temelje za lakši budući rast i razvijanje, ali i staviti dodatni fokus na kvalitetu piva. Želimo dodatno educirati zaposlenike, koji su nam osnova poslovnog uspjeha, te se orijentirati na nove pivske stilove kako bismo što bolje zadovoljili nadolazeće trendove u craft pivarstvu i uspjeli odgovoriti sve većoj potražnji za finim pivama.

Radovi na novoj pivovari su već počeli, uskoro kupujemo novu punilicu i počinjemo s izradom nove varionice od 6000 litara. Planiramo da proizvodnja na novoj lokaciji počne na proljeće 2018. godine.

Pogledaj kratki video o ovome projektu.

Kako to želimo ostvariti?

Ovakav veliki projekt zahtjeva velika ulaganja. Imali smo opciju zaduživanja kod banaka, međutim odlučili smo se za crowdfunding kampanju preko koje namjeravamo prikupiti do 1M EUR novog kapitala i za to omogućiti udio do 15% u kapitalu Pivovare Medvedgrad te na taj način financirati ovaj projekt. Ovo smatramo velikom prilikom da u Medvedgrad priču uključimo naše fanove, prijatelje, rodbinu, kupce, partnere, dobavljače – jer svi mi zajedno činimo Pivovaru Medvedgrad. Svi mogu investirati u Medvegdrad i na taj način postati dio jedne lijepe priče. Crowdfunding platforma koja nam omogućuje prikupljanje sredstava se zove Funderbeam. Više o Funderbeamu u nastavku.

ŠTO SVE TO ZNAČI?
Hoće li se medvedgrad promijeniti?

Hoće! I to na bolje. Sve ovo nam omogućuje da radimo još finija piva i još više njih! Nismo se prodali bankama ili investicijskim fondovima, ne dolaze novi vlasnici koji će htjeti uštedjeti na kvaliteti. Dapače, pružaju nam se nove mogućnosti za iskorak u kvaliteti i novim stilovima piva.

Želimo biti pivovara naših fanova, želimo biti dobar duh pivske scene i želimo još mnogo godina ljude razveseljavati super pivama i lijepim etiketama.

Zašto bi se uključio u ovaj projekt?

Prvenstveno zato što voliš Medvedgrad i vjeruješ u budućnost ispijanja dobrog piva. Članstvo u Medvedgradu donosi:

• Vlasničku karticu s raznim pogodnostima
• Prisustvovanje godišnjoj konferenciji članova
• Ekskluzivno privatno razgledavanje pivovare
• Direktni kontakt s Medvedgradom

Ako se želiš uključiti u ovaj projekt to možeš napraviti preko platforme Funderbeam

Što je to Funderbeam
i kako se mogu uključiti?

Funderbeam je crowdfunding platforma koja omogućuje lakše financiranje startupa, ali i srednje velikih kompanija kao što je Pivovara Medvedgrad. Za razliku od ostalih crowdfunding platformi ovdje se financira ulaganje u sam kapital kompanije, a ujedno to je i jedina platforma u Europi na kojoj se može i trgovati uloženim udjelima i to bazirano na blockchain tehnologiji. Svi budući investitori postaju ulagači u kompaniju koja će se zvati Medvedgrad SPV1 OU (Special Purpose Vehicle) i ta će kompanija imati direktan udio u Pivovari Medvedgrad.

Osim gore navedenih perkova, postoji i investicijski dio priče, moguće dividende tj zarada. Međutim o tome više na profilu Medvedgrad kampanje na samom Funderbeamu. Ukoliko se želiš uključiti potrebno je:

• Napraviti profil na Funderbeamu
• Poslati scan osobne iskaznice ili putovnice kako bi se provjerila vjerodostojnost potencijalnog investitora
• Investiraš koliko želiš (minimalni ulog je 250 EUR)

Kampanja traje do 19.12., nakon toga se vrše uplate iznosa kojeg si odabrala / odabrao. I nakon toga si dio Medvedgrada!

Kontakt za više informacija!

Što god da te zanima ili nismo možda dobro objasnili, pošalji nam mail i pitaj.
Tu smo da bi pomogli i dodatno informirali!