PIVNIČKI LIST

U novom izdanju Pivničkog lista čitajte o događajima kojima smo obilježili naših četvrt stoljeća, ali i o pivu, ljudima Medvedgrada, uspješnim suradnjama i sl.

Besplatan primjerak ovog zanimljivog štiva možete potražiti u svim Medvedgrad pivnicama, a za sve vas koji iz nekog razloga to niste u mogućnosti, donosimo Pivnički list u digitalnom obliku na linku niže. Uživajte!

Pivnički list

DIJELJENJE PIVA

Više informacija uskoro!

PROSLAVA ROĐENDANA

Rasprodano je svih 2500 ulaznica za proslavu našeg 25. rođendana. Nema ih više!
****
Nakon uvertira na otvorenju pivovare i Fakin Craft Festu, slijedi nam još jedna velika fešta - proslava naših četvrt stoljeća, 21. rujna od 17 - 02h!

I ovoga puta pripremamo vrhunsku zabavu:
KONCERTI:
Cinkuši 18.00 - 19.45h
Hladno pivo 20.00 - 21.45h
Blagdan Band 22.00 - 23.45h
DJ 00.00 - 01.00h

Osim toga očekuje vas i:
- Pivo, pivo i to 21 vrsta piva: Pivovara Medvedgrad, PriMarius craft pivovara, Pulfer, Pivnica i pivovara Mlinarica, Beckers Craft Brewery i Pivovara Razum.
- Medvedgradove pivske premijere: Hladno pivo, 25 i Fantom Session IPA
- Vođeni obilasci u 18h, 19h i 20h te samostalni obilasci pivovare od 17 -20 h
- Old Pilot's Gin
- Hrana: Barba Q, Mad Mex, Pivnica Medvedgrad
- Besplatan bus: Muzej Mimara - Pivovara Medvedgrad u 16.30, 17.30, 18.30, 19.30 i 20.30 h
Pivovara Medvedgrad - Muzej Mimara u 17.00, 18.00, 19.00, 20.00 i 22.00 h
- 25% popust na vožnje Uberom od i do pivovare uz kod MEDVEDGRAD1994
- Medin brlog s majicama i Hladnim pivom za doma
- Osiguran parking za prvih 200 automobila

Vidimo se u Huzjanovoj ulici 36! :)

FAKIN CRAFT FEST

Jubilarni 25. rođendan slavimo s vama, ali ga slavimo i s našim kolegama pivarima. Kada sve to spojite na jednom mjestu, dobili ste Fakin Craft Fest. Ispred Otvorenog učilišta i Fakin Craft Bara 7. i 8. lipnja dolazi prigodnih 25 pivovara iz cijelog svijeta.

PIVOVARE:
Belgija: Brasserie Cantillon, Brouwerij Alvinne
Nizozemska: Brouwerij Het Uiltje, Brouwerij de Moersleutel, Brouwerij Kees
Norveška: LERVIG
Švicarska: À tue-tête, La Nébuleuse
Estonija: Tanker Brewery
Češka: Pivovar Welzl Zábřeh

Velika Britanija: Six Degrees North Brewery, Beavertown Brewery

U.S.: Sierra Nevada Brewery, Odell Brewing Co, New Belgium Brewing, Gigantic Brewing Company, Hair Of The Dog Brewery And Tasting Room

Srbija: Dogma Brewery, Crow Brewery
Slovenija: Reservoir Dogs brewery, Barut Brewing and Blending
Hrvatska: Nova runda, Varionica, Zmajska pivovara, The Garden Brewery, Pivovara Medvedgrad

KONCERT:
Queen Real Tribute
Petak, 7.6.2019 Boogaloo Zagreb u 23 sata
Ekskluzivan koncert s limitiran izdanjem ulaznica od 300 komada
Cijena ulaznice: 80 KN
Prodajna mjesta: od 24. svibnja od 18 sati u pivnicama Medvedgrad i Fakin Craft baru.

No, to nikako nije sve, pratite ovu stranicu ili naš - Facebook i event.

OTVORENJE PIVOVARE

Teška srca smo pomaknuli tulum otvorenja pivovare za IDUĆU SUBOTU, 11.svibnja.
Do zadnjeg trenutka smo pratili vremensku prognozu i nadali se da će kišu ipak zamijeniti sunce, ali nažalost situacija je sve samo ne sjajna. Jako smo se trudili napraviti event za pamćenje i konačno odlučili da je za takav event potrebno ljepše vrijeme. Program ostaje isti. Vidimo se 11. svibnja!
-----------
Rastemo iz godine u godinu, a ove godine kada slavimo 25. rođendan narasli smo do nove pivovare. Veliko otvaranje na rasporedu je u subotu 11. svibnja, kada program počinje u 14 sati i trajat će sve do ponoći. Pivovara se nalazi na novoj lokaciji, adresa je Huzjanova ulica 36.

Što vas sve očekuje?

VOĐENI I SAMOSTALNI OBILASCI PIVOVARE
Od 14 sati pivovara će biti otvorena za obilazak.
U 15, 17 i 18 sati organizirali smo vodjene obilaske, a ako ne stignete kroz pivovaru možete prošetati i sami - na svakom dijelu će vas dočekati netko i uputiti u pravom smjeru. Osim toga, sve je označeno i nećete se izgubiti.

PIVO
Zlatni medvjed, Grička vještica, Dva klasa, Crna kraljica, Baltazar, Fakin, Hendrix, Cugmajstor, Novi val, Bunny Hoppy, Profesor.

BARREL AGED KUTAK
Grička vještica odležana u viski bačvama 3 mjeseca
Pivo Sv. Martina odležano u bačvama 6 mjeseci
Fantom Brown Ale blendan s Gričkom vješticom i odležan u bačvama 4 mjeseca. Nastao u kolaboraciji s Mattom Hollingsworthom.

PIVSKE PREMIJERE
Fantom Brown Ale (AVB 8.5%, IBU 31)
Ferdinand - Double IPA (ABV 7,7%, IBU 69)
Radni naziv ovog piva je bio D23, jer je bazirano na rođendanskoj 23 IPA-i, koja je pobrala sve pohvale. Ovaj imperijalac će vas dvostruko više oduševiti!

HRANA
Pripremili smo zalogaje koji će najbolje ići uz pivo, a oni su:
Dvije godine za redom najbolji hrvatski burgeri Mason burgers & stuff, po mnogima najbolja pizza u gradu - O'Hara Zagreb, zatim sjajan Barba Q za sve vas željne specijaliteta s roštilja, a posebno nam je drago najaviti i mladu, vrijednu ekipu iz Bread Club Zagreb o kojoj ste puno toga lijepoga mogli čitati u posljednje vrijeme, a koja će pripremiti kvasne divotice u obliku peciva i slastica.

BESPLATAN PRIJEVOZ DO PIVOVARE
Organizirali smo i besplatan prijevoz autobusom koji će kretati ispred Mimare svakog punog sata, počevši od 14 sati. Bus će također kretati i natrag u grad iz pivovare svaki puni sat, počevši od 14.30 sati.
Druga opcija je Uber - Uz kod Medvedgrad25 ostvarujete 25% popusta na dvije vožnje - iz bilo kojeg dijela grada do nove pivovare u Huzjanovoj ulici 36, te iz pivovare natrag.
Promotivni kod vrijedit će samo u subotu,11.5., a maksimalan popust od 25 kuna vrijedi samo DO i OD naše nove pivovare. BITNO je za naglasiti da u Uber app obavezno ukucate HUZJANOVA ULICA 36.

KUTAK ZA DJECU
Za naše najmlađe posjetitelje koji ne smiju piti pivo, ali se mogu igrati, organizirali smo dječji kutak na otvorenju pivovare.
Djecu će paziti i s njima se igrati profesionalni animatori, a roditelji se mogu opustiti i popiti pivicu bez brige.
Dječji kutak bit će otvoren od 14 sati nadalje.

BENDOVI I DJ
1) Glazbenu manifestaciju na tulumu otvorit će Vedran Božić & Rock Masters, kojeg čine članovi: Vedran Božić - 'Kralj hrvatske rock gitare', čovjek koji je svirao s Hendrixom!, Slavko Pištarić - Pišta na bubnjevima i Tomas Krkač (bas/vokal).
2) The Beatles Revival Band - Za Fakine, Fakinke i sve one koji se tako osjećaju, pripremili smo pravu poslasticu - bend osnovan iste godine kao i naša pivovara, koji svira dva puta duže nego prava originalna četvorka.
3) Fantom slobode - Iz Međimurja nam na otvorenje pivovare dolazi Azra u liku Fantoma slobode, tribute benda legendarnog novovalnog sastava.
Fantom slobode dobio je i blagoslov originalnog člana Azre - Borisa Leinera.
4) DJ Xxxtended - Čovjek je postavio preko 400 (da, četiri stotine) setova u dužini od sat do tri sata trajanja. Za njega 80e i 90e nikad nisu ni prestale - konstantno otkriva neke za koje nikad nije čuo (ne brinite, niste ni vi). Znatiželjan po prirodi, nisu mu strane ni novotarije na listama ali im pristupa s velikom opreznošću, kao i svi stariji nostalgičari - ali priznaje da i tu ima genijalnih pjesama i zvukova koje vrijedi pustiti i podržati aktualnu scenu. Za vas, na otvorenju, svira all day long.

Za ostale detalje i informacije pratite ovu stranicu ili naš Facebook i event otvorenja.

Vidimo se 11. svibnja!

REDIZAJN

NOVI LOGO

U prosincu 2018., nakon 24 godine, odlučili smo promijeniti naš logo! Jako smo voljeli stari logo međutim, nakon toliko godina zaključili smo da je potrebno osvježenje. Glavni cilj redizajna bio je da novi logo bude jednostavniji, moderniji, ali da se zadrži stari repoznatljivi oblik. Također, željeli smo godinu našeg osnutka, 1994., ugraditi u sam logo kako bi dobila zasluženi status.

U središnjem dijelu dominira prepoznatljiva Medvedgrad kula, čija snaga i tradicija je simbol i starog grada Medvedgrada i naše pivovare. Autorica loga je Andrea Knapić, ista osoba koja je dizajnirala i naš prvi logo davne 1994. godine. Ilustraciju kule je napravo naš dugogodišnji suradnik, ilustrator Vedran Klemens, a font na samom logu je dijelo Hrvoja Živčića.

NOVE ETIKETE

Odlučili smo se za još jednu veliku promjenu: sve naše glavne, 0,5 etikete, su dobile novo ruho! Željeli smo preko etiketa dodatno ispričati priče i približiti ih dizajnu naših 0,33 etiketa gdje dominiraju prepoznatljive ilustracije. Naravno, glavna dizajnerica svih etiketa je Andrea Knapić.

Zlatni medvjed 0,5 / 0,33

Na etiketi Zlatnog medvjeda i dalje domira Zlatni medvjed – ilustracija dijelo Tomislava Tomića koja je bila prikazaqna i na staroj etiketi. Vedran Klemens je oživo pozadinu koja prikazuje čarobnu šumu punu iznenađenja i stvorenja, šumu kojom se moralo proći od starog Zagreba kada se išlo na Medvedgrad.

Grička vještica 0,5 / 0,33

Kao i na ostalim etiketama centralni dio zauzima Grička vještica iz poznatog romana Marije Jurić Zagorke. Pozadinska ilustracija priča o Gradecu i Kaptolu i o tadašnjem životu i sukobima, te prikazuje kako su se palile vještice na lomači. Ova etiketa je također dijelo dva ilustratora Tomislava Tomića i Vedrana Klemensa.

Crna kraljica 0,5

Etiketa Crne kraljice, uz prepoznatljivu ilustraciiu same Crne kraljice koja se pojavljivala i na starim etiketama, prikazuje atmosferu i situacije iz Medvedgrada kada je bio pod vlašću zloglasne Barbare Celjske. Legenda kaže da je ona bila strah i trepet lokalnim kmetovima, a pogotovo su se bojali njenog gavrana koji bi ljudima kopao oči. Tomićevu kraljicu je nadopunila ilustracija Davora Rukuvanjski.

Dva klasa 0,5

Ilustracija pšenice i ječma, dvije vrste žitarice koje se nalaze u pivu Dva klasa i dalje dominra ovom etiketom, a pozadinu je oslikao Davor Rukovanjski. Likovi inspirirani filmom “Tko pjeva, zlo ne misli” prikazuju Stjepana Radića na sajmu, gdje ga seljaci bogato goste i zabavljaju iz zahvalnosti prema njegovojn borbi za prava seljaka na političkoj sceni.